اخبار مبتنی بر خبرگزاری های داخلی بوده و صحت سقم آن به خبرگزاری مربوطه ارتباط دارد

۴ مطلب در دی ۱۳۹۵ ثبت شده است

خداحافظی با مادر کلاه قرمزی/ دنیا فنی‌زاده در آغوش مادربزرگ سینما آرام گرفت


مراسم بدرقه عروسک‌گردان کلاه قرمزی تا خانه ابدی، با حضور هنرمندانی چون حمید جبلی، ایرج طهماسب، منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما)، سعید پورصمیمی، فرشته طائرپور، همایون اسعدیان، حمید مدرسی، علی قائم مقامی، آزاده پورمختار، ایرج نوذری، حبیب ایل‌بیگی (مدیر اداره نظارت و ارزشیابی)، حبیب رضایی، احمد حامد، علیرضا رضاداد (دبیر جشنواره‌ فیلم کودک و نوجوان)، محمدحسین لطیفی، مازیار میری، ستاره اسکندری، مهتاج نجومی، شهرام حقیقت‌دوست، علیرضا تابش (مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی)، عادل بزدوده، حبیب دهقان‌نسب، یدالله صمدی و ... جمعی از مردم برگزار شد.

در ابتدای مراسم، پیام تلفنی فاطمه معتمدآریا که در رامسر مشغول بازی در فیلم فرمان‌آرا است،پخش شد. سپس با این‌که حمید جبلی و ایرج طهماسب در مراسم حاضر بودند، پیام مشترک این دو هنرمند توسط احسان کرمی خوانده شد.

طائرپور: هیچ‌کس دنیا را بدون خنده ندید

در ادامه‌ مراسم، فرشته طائرپور، تهیه‌کننده سینما در سخنانی گفت: «اگر دردها و رنج‌ها رو از عمر دنیا فنی‌زاده کم کنیم، به چیزی حدود 15 تا 20 سال می‌رسیم. دنیا با همین سن و سال از بین می‌رود یعنی یک جوان 20 ساله که خوب زندگی کرد در حالی که همه بهانه‌ها را برای غمگین بودن داشت ولی غمگین زندگی نکرد و همه دلایل را برای نشستن داشت اما هیچ لحظه‌ای از کوشش دست برنداشت.»

او افزود: «هیچ کس دنیا را بدون خنده ندید حتی در لحظه‌هایی که درد داشت و حالش را می‌پرسیدی با لبخند خدا را شکر می‌کرد. امیدوارم پسرانش، این راه و رسم او را حفظ کنند و همسرش که از این پس مسئولیت سنگینی دارد.»

طائرپور با اشاره به دوستی میان معتمد آریا، مرضیه محبوب و دنیا فنی زاده و نیز دوستان صمیمی دیگرش گفت: «آنها درس دوستی را خیلی خوب پس دادند و در تمام ماه‌ها و سال‌ها که بیماری به جان دنیا چنگ انداخت، کنارش بودند.»

او خطاب به ایرج طهماسب و حمید جبلی گفت: «تمام این حلقه‌ای که برای بچه‌ها کار می‌کنند، خوب می‌دانند که جای خالی دنیا فقط با رفتار کردن شبیه دنیا پُر می‌شود. این پیکر که اینجا آرمیده دیگر از درد و رنج رها شده و من یقین دارم روحش بین ما است و دوست دارد به زندگی فکر کنیم و علاوه بر دعا و صلوات به احترام زندگی و شادی که او دوستش داشت دست بزنیم و او را با شادی بدرقه کنیم.»

فرشته طائرپور پس از کف زدن حاضران در حیاط خانه سینما بیان کرد: «خدا همه ما را بیامرزد که مثل دنیا شاد کردن و شاد زندگی کردن را همراه داشته باشیم و امیدوارم این اول آرامش دنیا و شادی لایزال او و آخر غم همه شما باشد.»


محبوب: دنیا با همه بی‌مهری‌ها عاشقانه کار کرد

در ادامه مرضیه محبوب از دوستان و همکار دنیا فنی‌زاده در سخنانی توام با گریه گفت: «دنیا با همه‌ بی‌مهری‌ها و نادیده گرفتن‌ها عاشقانه کار کرد. من و او، پشت آن دکورهای عروسک‌ها با هم زندگی کردیم درباره همه چیز حرف زدیم، اشک ریختیم، خندیدیم و حتی بچه‌هایمان را آنجا بزرگ کردیم.»

او با اشاره به صحبت‌هایی که میان خود و دنیا فنی‌زاده درباره اینکه کدام یک زودتر می‌میرند، رد و بدل شده است، افزود: «او به من می‌گفت وقتی من مُردم باید در چنین جایگاهی بیایی و درباره‌ام صحبت کنی اما من هم می‌گفتم، روی من حساب نکن من آن بالا نمی‌روم. می‌گفتم دنیا من از تو بزرگ‌ترم، تو می‌روی آن بالا و این حرف‌ها را می‌زنی یعنی باید بروی و مجبوری.»

شادی پورمحمدی از همکاران دنیا فنی‌زاده هم پشت تریبون قرار گرفت و گفت: «دنیا همیشه زنده است، در این مدت دوستان و افرادی بودند که دعا و قدم‌های آنها همراه ما بود و از اینجا از آنها تشکر می‌کنم. دو فرزند او همیشه بوی دنیا را می‌دهند.»

ایرج نوذری: او 11 سال جنگید

در ادامه مراسم از ایرج نوذری به عنوان دوست صمیمی‌ این خانواده دعوت شد تا صحبت کند. نوذری گفت: «نمی‌دانم چه باید بگویم. برای اولین بار است که پشت یک تریبون قرار می‌گیرم در حالی که بدنم یخ زده است؛ اینجا صحنه بازی نیست، ما خودمان هستیم. باید بگویم که دنیا خود عشق بود، به قول هستی خواهرش او نمک زندگی ما بود.»

او ادامه داد: «روز گذشته ما به اتاق بیمارستان نرفتیم چون می‌خواستیم خنده‌های دنیا همواره به یاد ما بماند. او روحیه‌ای قوی داشت و حدود ۱۲ سال با بیماری سرطان مبارزه کرد؛ درواقع او مرگ را به سُخره گرفته بود.»

این هنرمند خطاب به پسران دنیا فنی‎زاده که در مراسم حاضر بودند، گفت: «سرتان را بالا نگه دارید! با افتخار هم بالا نگه دارید، چون مادری داشتید که هم مرد بود و هم زن. غم سنگینی است اما بدانید که او نمرده است.»

نوذری در پایان تاکید کرد: «دنیا مثل نازنین خواهر من بود و همیشه او را دوست داشتم.»

شاهسواری: سپاسگزار خواهرانم در سینمای ایران هستم

در ادامه، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما پشت تریبون قرار گرفت و گفت: «اامیدوارم از این پس یاد و خاطره دنیا از یاد ما نرود، این جمع و جمعیت، آنانی هستند که با روح و جان خود برای سینمای ایران کار می‌کنند. من می‌خواهم به بهانه دنیا سپاسگزار بانوان و خواهران خود در سینمای ایران باشم که کمتر دیده می‌شوند.»

او ادامه داد:‌ «امروز را به بهانه‌ دنیا فنی‌زاده به بانوان سینمای ایران تقدیم کنیم و به یاد داشته باشیم که این جمع، آینده سینمای کودک را خواهد ساخت.»

مدیر عامل خانه سینما افزود: «نمی‌دانم چقدر از بغض‌ها و دردهای پنهان سینما را می‌توان در اینجا گفت اما در این حد بگویم که سینمای ایران مسلط و پایدار است. و این تسلط و پایداری را به یمن هنرمندانی دارد که با جان و دل کار کرده و کار می‌کنند از پرویز فنی‌زاده تا دنیا فنی زاده.»

آغوش مادربزرگ سینما برای دنیا فنی‌زاده

عادل بزدوده از هنرمندان پیشکسوت نمایش عروسکی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. او با یادآوری سال‌های گذشته گفت: «این نازنینی که می‌خواهیم او را تشییع کنیم، حدود سال 54 همراه با پدرش به کانون پرورش فکری می‌آمد و تمام کارها را می‌دید و بعدها که بنا به خواست یکی از بهترین مدیران بعد از انقلاب کانون، یعنی کامبیز صمیمی‌مفخم بنا شد گروه‌هایی را تشکیل دهیم از دنیا فنی زاد برای کار دعوت کردم.»

او ادامه داد: «ما در سینما آشیانه‌ای نداریم، سؤال من این است که جایگاه ما در خانه سینما کجاست؟ ما هم هنرمند هستیم و درآمد ما از همین راه است. امیدوارم این موضوع باعث شود که ما هم در خانه سینما جایی داشته باشیم.»

کامران ملکی هم در بخشی از این مراسم به دفن پیکر دنیا فنی‌زاده در مزار مهین بزرگی اشاره و اظهار کرد: «خانواده این هنرمند به دلیل علاقه‌ای که مهین بزرگی به دنیا فنی‌زاده داشت، این مسئله را پذیرفتند  و چقدر این اتفاق به ما آرامش داد که مادربزرگ صدای سینمای ایران، آغوش خود را برای دنیا باز می‌کند.»

۱۰ دی ۹۵ ، ۱۰:۰۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
امیررضا دهقانی

رکوردشکنی در برادوی / «شیر شاه»‌ سرانجام شکست خورد


 در سال ۲۰۱۶ رکورد فروش کلی برادوی نیز به لطف فروش شگفت‌انگیز «همیلتون» شکسته شد. قیمت برخی بلیت‌های پرمیوم این نمایش تا هزار دلار هم رسیده بود.  

فروش برادوی در سال ۲۰۱۶ میلادی به رقم بی‌سابقه یک میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار رسید. پیش از این بیشترین فروش برادوی در سال ۲۰۱۴ ثبت شده بود. فروش نمایش‌های برادوی در سال ۲۰۱۴، یک میلیارد و ۳۶۲ میلیون دلار بود.

در این میان سهم موزیکال تاریخی «همیلتون» به کارگردانی لیل‌مانوئل میراندا بیش از باقی نمایش‌های برادوی بود. این نمایش در سال ۲۰۱۶ به فروشی برابر با ۱۰۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار دست پیدا کرد و بیش از ۵۵۰ هزار نفر تماشاگر داشت.

به غیر از موزیکال لیل‌مانوئل میراندا تنها نمایشی که سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیون دلار فروش داشت، نمایش «شیر شاه»‌ از کمپانی دیزنی بود. این نمایش که با ۱۰۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار دومین نمایش پرفروش سال شد، در تعداد تماشاگران از «همیلتون» پیشی گرفت. «شیر شاه‌» نزدیک به  ۷۰۰ هزار تماشاگر داشت. (اختلاف فروش دو نمایش ناشی از اختلاف قیمت بلیت‌های پرمیوم و گنجایش متفاوت سالن‌های محل اجرای آن‌ها است.)

«شیر شاه» که سال آینده برای بیستمین سال پیاپی در برادوی روی صحنه خواهد رفت، سه سال پیاپی عنوان پرفروش‌ترین نمایش برادوی را در اختیار داشت.

البته «شیر شاه» از نظر تعداد تماشاگران هم نتوانست در برادوی صدرنشین شود و نمایش «شرور» در چهاردهمین سالگرد به صحنه رفتن در برادوی با بیش از ۷۱۹ هزار نفر تماشاگر در رده نخست ایستاد. «شرور» با فروش ۸۹ میلیون دلاری سومین نمایش پرفروش سال بود.

رده چهارم پرفروش‌ترین نمایش‌های برادوی نیز به یک محصول دیزنی تعلق دارد. نمایش موزیکال «علاءالدین» با ۷۸ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار فروش بیش از ۶۹۹ هزار نفر تماشاگر داشت. فهرست پنج نمایش پرفروش سال در برادوی با نمایش «کتاب مورمون» به انتها می‌رسد. این نمایش با ۴۵۳ هزار تماشاگر به فروشی برابر با ۷۰ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار دست پیدا کرد.

از دیگر نمایش‌های پرفروش سال گذشته می‌توان به «مدرسه راک» موزیکال تازه اندرو لوید وبراشاره کرد که با فروشی برابر با ۵۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار به انتهای سال رسید. «شبح اپرا»، «گربه‌ها»، «ویولن‌نواز روی بام»، «رنگ بنفش» و «خدمتکار»‌ دیگر پرفروش‌های سال ۲۰۱۶ در برادوی بودند

۱۰ دی ۹۵ ، ۰۹:۵۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
امیررضا دهقانی

بازیگر برگزیده جشنواره کن درگذشت


مورگان بیش از همه برای بازی درخشان در فیلم «بندر مه‌آلود» در کنار ژان گابن شناخته می‌شد. فیلم «بندر مه‌آلود» به کارگردانی مارسل کارنه سال ۱۹۳۸ اکران شد.

از دیگر آثار شناخته‌شده این بازیگر می‌توان به «بت سقوط‌کرده» کارول رید اشاره کرد. او در فیلم «گذرگاهی به سوی مارسی»‌ نیز نقش مقابل همفری بوگارت را بازی کرده بود.

فرانسوا اولاند رییس‌جمهور فرانسه با انتشار پیامی درگذشت این بازیگر را تسلیت گفت.

مورگان سال ۱۹۴۶ برای بازی در نقش یک زن نابینا در فیلم «سمفونی پاستورال»‌ جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن را از آن خود کرد.

او پس از آن جایزه یک عمر دستاورد هنری جشنواره فیلم ونیز و سزار را نیز دریافت کرد. در پیاده‌روی مشاهیر هالیوود نیز یک ستاره به نام میشل مورگان ثبت شده است.

این بازیگر کهنه‌کار یکی از نخستین انتخاب‌ها برای بازی نقش «ایلسا لاند» در فیلم «کازابلانکا» بود، اما کمپانی متبوع او با استودیوی فیلمسازی «برادران وارنر» به توافق نرسید و «ایلسا لاند» با بازی اینگرید برگمان جاودانه شد.

با خیزش موج نوی سینمای فرانسه در دهه ۶۰ میلادی، حضور مورگان در عرصه سینما روز به روز کم‌رنگ شد و او کار خود را در تئاتر و تلویزیون پی گرفت.

منبع‌: بی‌بی‌سی / ۲۱ دسامبر

۰۳ دی ۹۵ ، ۰۹:۴۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
امیررضا دهقانی

«فروشنده» قربانی دزدان آنلاین شد / انتشار غیرقانونی نسخه بی‌کیفیت فیلم اصغر فرهادی / عکس


از آن‌جا که «فروشنده‌» علاوه بر بازار سینمای ایران در دیگر کشورها هم اکران می‌شود، انتشار غیرمجاز آن در فضای مجازی به زیان فروش جهانی این فیلم است اما به گزارش ایلنا، نسخه قاچاق و غیرمجاز فیلم سینمایی «فروشنده» از طریق سایت‌های غیرمجاز که نسخه دانلود غیرقانونی فیلمهای سینمایی را روی سایت خود قرار می‌دهند؛ منتشرشده است.

در نسخه‌ای که برخی از این سایت‌ها عرضه کرده‌اند فیلم از کیفیت خیلی خوبی برخوردار نیست و روی آن عبارت «بازبینی وزارت ارشاد ۹۵/۹/۳» درج شده است.

 

                                 «فروشنده» پس از اکران موفق و کسب عنوان پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران همچنان به صورت محدود در برخی سینماها در حال اکران بود و خبری از عرضه زودهنگام این فیلم در شبکه نمایش خانگی به گوش نمی‌رسید. به هر روی پس از انتشار اخباری درباره انتشار غیرمجاز فیلم در اینترنت کانال تلگرامی روزنامه سینما از توزیع زودهنگام «فروشنده»‌ در شبکه نمایش خانگی خبر داد.

فیلم تازه اصغر فرهادی یکی از ۹ نامزد دریافت اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان است. این فیلم با بازی ترانه علیدوستی و شهاب حسینی جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد را در شصت‌ونهمین دوره جشنواره کن از آن خود کرد.

۰۳ دی ۹۵ ، ۰۹:۴۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
امیررضا دهقانی